Vastarintaliikettä tiukentunutta pakolaispolitiikkaa kohtaan

Maassamme harjoitettava pakolaispolitiikka kovenee koko ajan. Onko tässä tärkeintä se, että Suomesta siivotaan rajojen ulkopuolelle turvatonta väkeä toisten hoidettavaksi? Tämä käytäntö johtaa väistämättä yhä suurempaan paperittomien määrään maassamme. Turvapaikkapäätösten pihtaaminen ei auta tässä asiassa, vaan johtaa myös vastarintaliikkeen toimintaan viranomaisten toiminnan kyynistyessä. Virallisten toimijoiden maalailemat kauhukuvat leimaavat liikaa turvapaikanhakijoita. Ihmisoikeudet unohtuvat mahdollisten pakolaisverkostoa hyväksikäyttävien etsinnässä.

Erityisesti minua ihmetyttää poliisin asenteiden koveneminen tässä asiassa.Kun politikkojen  asenteet jyrkkenevät kohti pakolaiskielteisyyttä, niin poliisi kyynistyy ja ei luota keneenkään. Todella  huonoa harkintaa poliisin taholta on se, että he korostavat suojelevansa vaatimuksissaan myös suomalaisia pakolaisten auttajia, jotka leimataan "sinisilmäisiksi" haihattelijoiksi.

Harjoitettu pakolaispolitiikka on onneksi saanut jo kirkon toimimaan. "Kirkkoturva" on todellakin tervetullut tähän tilanteeseen piikiksi virallisten toimijoiden lihaan. Kirkko on ennenkin toiminut vaarassa olevien suojelijana ja joskus jopa yhteistyössä vastarintaliikkeiden kanssa. Kovenevat ja kyynistyvät asenteet maassamme herättelevät yhä laajempaa joukkoa toimintaan myös paperittomiksi jätettyjen pakolaisten puolesta. Yksikin ihminen on liian arvokas palautettavaksi kotimaahansa vainottavaksi. Yksikin maastamme muualle Eurooppaan karkotettu pakolainen on merkkinä suomalaisten haluttomuudesta yhteisen vastuun kantajina. Emme elä enää lintukodossa, jossa muun maailman asiat eivät vaikuttaisi.

Koveneva pakolaispolitiikka ei ole oikea ratkaisu nykyiseen pakolaiskriisiin.  Se, että autamme hädässä olevia ei ole pois keneltäkään suomalaiselta. Myönteiset asenteet pakolaisia kohtaan luovat myös tulevaisuudessa hyvinvointia maahamme. Pakolaisissa on myös merkittävä resurssi työllisyyden hoitoon ja  yrittäjyyteen. Suurin osa heistä haluaisi tehdä työtä ja ansaita toimeentuloaan, mutta työlupa-käytäntö estää sen. Merkillisesti pakolaiskeskuksissa heidät pakotetaan lojumaan toimettomina pitkiä aikoja viranomaispäätöksiä odottelemassa ja veromaksajien varoja syömässä. Toimeliaisuuden salliminen ei olisi sielläkään pahitteeksi.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu