IlpoNurmenniemi1

Paperittomien pakolaisten kohtalo Suomessa

Suomeenkin jää paljon niitä, joille ei anneta oleskelulupaa ja jotka eivät kuitenkaan voi palata takaisin kotimaihinsa. Useille heille tilanne on vakava ja edessä on talvi, johon he eivät ole tottuneet.Tämä joukko tarvitsee apua ja suojelua, mutta heidän auttajansa voidaan tuomita rikollisiksi.

Jos yksityinen kansalainen omantuntonsa  pakottamana haluaa ottaa kotiinsa suojaan näitä ihmisiä, ollaan jo tekemisissä kansalaistottelemattomuuden kanssa. On oletettavaa, että tällaista tullee tapahtumaan.

Järjestötoiminnassa tämä myöskin on varsin lähellä. Erilaiset vastarintaliikkeet ovat hyvässä muistissamme.

Keskustelu kirkkoturvasta antaa aika onnettoman kuvan kirkon toiminnasta todella vaikeiden tilanteiden kanssa.Kirkonmiehet yrittävät säilyttää yli kaiken hyvät suhteet valtiovaltaan. Sen hintalapussa  lukee vain sitä sun tätä, mutta asia itse vesitetään. On kuitenkin selväst näkyvissä, että kirkon piirissä on paljon uhrautuvia ja jopa  kansalaistttelemattomuuteen asti  hädänalaisia puolustavia kristittyjä.

Jos maahamme muodostuu isokin ilman oleskelulupaa olevien joukko. niin emme saa yhteiskuntana jättää heitä oman onnensa varaan. Se tietäisi vielä pahempia  ongelmia meille. Kuka haluaa esim. rikollisuuden lisääntymistä heidän turvautuessa oman käden oikeuteen.

Maailma on muuttunut pysyvästi. Se aiheuttaa myös meille suomalaisille uusia pohdinnan aiheita. Maailman rauhaa ei ratkaista sota-asein, vaan ihmiste asenteet ovat rauhansiemen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Paperiton pakolainen" on satuolento. Jos saa pakolaisstatuksen, kyllä siihen liittyvät dokumentitkin tulevat mukana.

Toimituksen poiminnat