Vanhustenhoidon mitoitukset

Hallitus pyrkii vähentämään hoitohenkilökunnan määrää vanhusta kohti hoitolaitoksissa.Onko meidän kunnissammekin sama tavoite? Onko kunnan pakko vähentää  hoitajia, vaikka käytännössä jo nyt ollaan kipurajalla? Käsittääkseni kuntapäättäjämme voivat, jos vain haluavat, olla huonontamatta vanhustenhoitoa. Tästä tulee esimerkki taas Oulusta, jossa kaupunginvaltuusto on päättänyt pitää entisen hoitotason voimassa.

Tässä vanhustenhoidon asiassa olisi vihdoinkin syytä ajatella sillä kuuluisalla "talonpoikaisjärjellä". Jos nykyisilläkään hoitajien määrillä ei selvitä kuin työläästi alakanttiin, niin jos  vielä vähennetään, tapahtuu heitteillejättö.

Monet meistä ikääntyvistä eläkeläisitä suorastaan pelkää hoitolaitoksiin joutumista.Näkemämme hoidon nykyinen tila ei anna ollenkaan turvallista mieltä kenellekään. Jos tästä vielä vähennetään, joudumme olemaan sänkyyn sidottuina, kakkavaipoissamme, nälkäisinä ja hyljättyinä loputtomia aikoja. Kuka sitä haluaa?

Kuntapäättäjät, tutustukaa hoitolaitostenne arkeen! Katselkaa tilannetta potilaan kannalta! Talousarviokokouksissa olisi nyt syytä säilyttää edes entinen hoitotilanne. Se on pienistä rahoista kiinni.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu