IlpoNurmenniemi1

Oodi rahanvallalle

Yritysjohtaja ministeriksi päästyään johtaa maata kuin tehdastaan. Hän säästöjä määrää ja pokka pitää, vaikka kansa nousisi kapinaan. Byrokratian rattaat vaati rahaa, sitä on saatava, vaikka tekisi pahaa.

Raha tässä ratkaisee, Pihtiputaan mummo parkaisee. Kolotukset lonkiassa vaivaa, herrat ne vain hautoja kaivaa. Vanhukset on vain kuluerä, josta säästöjä saa itsari-pillerillä

Terveyskeskus ajetaan alas, sairaala siirretään matkojen taa, lääkäriä ei näy kylän raitilla. sote-johtaja käärii rahat taskuunsa. Kokemattomat ministerinappulat isottelevat toimissaan, kaikki on uusittava kokonaan, Liikaa muutoksia vaatiessaan, he kaiken sotkevat tohkeissaan. Kun pikkupaikasta säästää vähäsen, se toisaalla maksaa tuplaten.

Kansantalouden  kilpailukyky ei loikalla tule kuntoon, kansa vain joutuu ahdinkoon. Mielenosoittajat huutavat kuuroille korville, ministerien kovat sydämet eivät mene edes lommoille. Kova on komento kansalaisilla, purnaajat irvistekööt vapaana sakilla. Työpaikat nyt siirrteään kaukomaihin, tekniikka korvaa hoitajankin, säästöjä tässä luullaan syntyvän roppakaupalla, työttömyys kasvaa  johtamalla.

Maassa on palattu huutolaisaikaan, vanhukset kaupataan yrittäjille. Yksityistäminen on nyt muotisana, sen moraali on hukattavana. Raha matkaa nyt kosken lailla liikevoittoihin, sinne menevät Kelan ja sossun varatkin. Eläkeläisiltä viedään viimeinen lantti, ei säily edes sukanvarren pantti.

Bisnesmiehet hykertelee käsiään, hoitolaitosten kautta kierrätetään heidän varmaa tuloaan. Köyhtykööt vain mummot ja vaarit, tässä menossa köyhtyy myös valtio ja kunnatkin. Muut siirretään köyhälistöön, mutta yritys menestyy.

Kotihoito on taikasana, heitteillejättöä tarkoittava. Pääsy kunnan vanhainkotiin on kiven alla, vaikka sairaana riutuisit odottamalla. Vanhainkoti on unohdettu, kunnassa yksityistetty.Halpaa olisi hoito vanhainkodissa, liian kalliksi  tulee yksityisissä palvelutaloissa. Palveluntuottjan lasku suurenee, kun ukko heikkenee. Missä mummoa säilytetään, siihen laskunmaksajaa tässä etsitään. Rahat jaetaan ulkomaaille asti, sen hoitajatb takaavat joka rasti.

Miksi vanhustenhoidosta tehdään bisnestä? Mihin karkaavat kaikki läheltä? Kukaan ei ole juttuseurana meille, markkinatavaraksi joutuneille! Emme tarvitse paljon palveluita, ihmisyyttä me kaipaamme ilman muuta. Tule lähelle,kosketa meitä, katso silmiin ja kuuntele siinä. Olitpa sitten ministeri tai kotikylän tuttu, poikkea mökkiin ja viivy hetki!Sillon tajuat, että tarpeita on vain vähän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat