IlpoNurmenniemi1

Jätevesien puhdistuslaitos puuttuu Talvivaarassa

Talvivaaran kaivoksen tuotanto on lähtenyt toimintaan ilman jätevesien puhdistamoa! jo maalaisjärkikin sanoo, että luvassa olisi pitänyt heti  alkuun olla vaatimus jätevesien puhdistamposta osana laitosta.  Ei pitäisi olla mitenkään mahdollista, että tällaisen tuotantolaitoksen jätevedet lasketaan suoraan luontoon. Toiminnan tässä vaiheessa pahin on jo tapahtunut ja tilanne vain huononee koko ajan. Kaivostuotannon alasajokaan ei voi onnistua ilman tehokasta jätevesien puhdistuslaitosta. Valtion rahojen ainoa oikea kohde tässä vaiheessa on rahoittaa jätevesien puhdistus niin, että edes luonnokatastrofin jäljet saadaan kuriin. Jätevesien lasku Nuasjärveen on vertaansa vailla oleva luonnonsuojelurikos. Sitä kautta Talvivaaran jätteet kulkeutuvat varsin pian Perämereen. Kaikelta tältä olisi vältytty, jos kaivoksen ensimmäinen hanke olisi aikanaan ollut jätevesienpuhdistuslaitos paikalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Herää kysymys, onko siellä Talvivaarassa rakennettu edes asiallisia käymälöitä henkilökunnalle ja työntekijöille vai onko käytössä sota-ajoilta toimivaksi ratkaisuksi muistettu riuku ?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Herää kysymys, onko siellä Talvivaarassa rakennettu edes asiallisia käymälöitä henkilökunnalle ja työntekijöille vai onko käytössä sota-ajoilta toimivaksi ratkaisuksi muistettu riuku ?"

Totta kai näistä luonnolle erittäin vaarallisista ihmisen tuottamista jätteistä pidetään tarkka huoli siellä Talvivaarassakin. Kyllähän täällä maakunnissakin kaivetaan kymmeniä kilometrejä kanavia jotta saadaan johdetuksi ne jätteet keskuspuhdistamoille, niin ja sieltä suoraan Itämereen johtavaan jokeen puhdistettuna, paitsi jos puhdistamo menee epäkuntoon...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jätevesilaki ja Talvivaara syntyivät samana vuonna 2004.

Lienee niin, että rajalliset yhteiskunnan voimavarat johtivat maaseudun asukkaiden jätevesien syynäämiseen ja Talvivaara sai aloittaa luonnon raiskaamisen ilman viranomaisten valvontaa.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Talvivaarasta ei alun perin pitänyt tulla jätevesiä. Päin vastoin, kasojen piti haihduttaa niin paljon, että vettä suunniteltiin pumpattavan NuasJÄRVESTÄ.

Toimituksen poiminnat