IlpoNurmenniemi1

Onko keskiluokan pelastaminen jo toivotonta

 

Ministeri Orpo ottaa tärkeän asia agendalle puhuessaan yhteiskunnallisen  keskiluokan pelastamisesta. Poliitikot ovat jo pitkään toiminnallaan kiihdyttäneet kahtiajakautumista maassamme. Köyhät ovat köhtymiskierteessään jo lähes pudonneet yhteisestä veneestä ja rikkaat rikastuvat entistä nopeammalla ja häikäilemättömämmällä vauhdilla. Tämä kehitys on vain kiihtynyt viime vuosina. Maastamme on kadonnut ajattelu, jossa ketään ei jätetä vaan kaikista huolehditaan. Tästä puuttuu enää vain euthanasiapillereiden jakaminen rupusakille.Se yhteiskunnan keskiluokka, joka tulee niukinnaukin toimeen omillaan ja huolehtii vähäosaisista tarvitsee todellista huomiota ja tukea. Tässä ministeri Orpo on oikeassa!

Tähän ongelmaan ei löydy ratkaisua  hyväosaisten päättäjien kabineteista ilman arvojen uudelleen löytämistä. Yhteiskunta ei ole voittoa tuottava tehdas! Kotitaloudessakin tavoitteena on hyvän jakaminen kaikille perheenjäsenille. Maassamme tämä ihmisten yhteisen toimeentulon peruspilari ei nauti poliitikkojen luottamusta. Selviämiseen tarvitaan "talvisodan henkeä", jossa veljeä ei jätetty.

Jaettavaa ei voida maksimoida  liiketaloudellisin perustein. Tässä on kysymys ennen kaikkea niukkuuden tasaisesta jakamisesta kaikkien kesken. Tiedämme , että rikas ei anna liiastaankaan. Se onkin peruskysymys keskiluokan ja köyhälistön pelastamisessa. Markkinatalouspolitiikka ei toimi ollenkaan tässä asiassa. Se, että rikkaat rikastuessaan loisivat uusia työpaikkoja, on täydellinen harhakäsitys elävässä elämässä. Siksi köyhiltä ja vaivaisilta otetaan entistä suurempia uhrauksia säästöjen nimissä. Nyt on paikka avoimena uudelle "köyhälistön" kapinalle maassamme. Historiassa se kanavoitui vasemmistoliikkeiden kautta. Tämä uusi köyhälistön esiinmarssi sattaa tapahtua aivan uusien aatteiden lippujen alla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat