IlpoNurmenniemi1

Alaikäiset pakolaiset tarvitsevat isän ja äidin Suomeen

 

Tämän aamun uutinen siitä, että alaikäisinä maahamme tulleet pakolaiset eivät   voi saada vanhempiaan tms. perheensäjäseniään  Suomeen, ärsytti minua. Jos näin menetellään, niin tämä lisää nuorten syrjäytymistä ratkaisevasti. Sitäkö päättäjät haluavat? Jos niin on, tässä on "aikapommi", joka räjähtää tuhoisasti muutamassa vuodessa.

Suomalaisten asenteet ovat merkittävästi koventuneet ja kyynistyneet .Päättäjät yrittävät seurata ajan henkeä ja lopputuloksena yhteiskuntamme rakenteita uhkaa laaja kansalaisten syrjäytyminen. Se tulee kalliiksi ja inhimillinen  raadollisuus tuhoaa sen hyvän, jonka esivanhempamme ovat tänne rakentaneet! Ilman sydämellistä laupeutta emme voi elää laadukasta elämää itsekään ja kaikki hyvä ympärillämme tuhoutuu.

Bisnesmiehet vallankahvassa ovat sokeita maatamme rakentaville arvoille. Itsekkyys ja kaiken jo olemassa olevan romuttaminen eivät tuo hyvinvointia Suomeen! Hidas pyrkimys byrokratian purkamisessakin olisi nykyistä nopeaa muutosta parempi. Tämä nopeaan muutokseen sitoutuva politiikka on jo nyt kulkenut katastrofiin ja yheiskunnassamme vallitsee sekasorto!

Perheiden yhdistäminen on ainoa hyvä ja tuttoisa asia myös pakolaisten kohdalla. Se saattaa näyttää sinisilmäiseltä, mutta jpkaisen lapsen ja nuoren tasapainoinen kasvaminen edellyttää luonnollisten perhesiteiden säilyttämistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Varmaankin noin, kuten kirjoitat. Ongelmia saattaa tulla jatkossa, kuten näyttää tulevan monessa Euroopan maassa.

Miten sitten tilanne on nähtävä, kun tällä alaikäisellä on maahantuotavana ne vanhemmat, ja isovanhemmat sekä sisarukset ja lisäksi vielä isän puolelta ne pari muuta vaimoa, sekä näiden vanhemmat ?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Perheet (suvut) lähettävät tänne "partalapsen" ja sitten aletaan vinkumaan perheen yhdistämistä. Perheen voi yhdistää kaikkein helpoimmalla kun lähetetään tämä "partalapsi" perheensä luo.

Rainer Salejärvi

Kaleva uutisoi 14.4.2016, että valtaosa Suomessa iänmääritykseen joutuneista turvapaikanhakijoista on osoittautunut täysi-ikäisiksi, viime vuonna tehdyissä tutkimuksissa 70 prosenttia tutkituista oli täysi-ikäisiä, kertoo oikeushammaslääkäri Vivian Visnapuu.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen

Tätäkin tutkimusta on luettu tarkoitushakuisesti väärin: kaikki alaikäiset eivät suinkaan joudu iänmääritykseen, vaan sellaiset, joiden iästä on perusteltu epäilys. Suurinta osaa alaikäisistä ei koskaan tutkita koska joko heillä on iän todistava asiakirja tai "näkee jo päältä" että kyse on lapsesta.

Rainer Salejärvi

Sikäli, kun minun kommenttiini, kuten myös Kalevan 14.4.2016 päivättyyn uutiseen sisältyy maininta: “valtaosa Suomessa iänmääritykseen joutuneista turvapaikanhakijoista on osoittautunut täysi-ikäisiksi” Ainakaan näissä tapauksissa ei ole pyritty tarkoituksenhakuisesti tai muutoinkaan ymmärtämään asiaa väärin.

Vuoden 2016 huhtikuun alkuun mennessä on tehty noin sata oikeushammaslääketieteellistä iänmääritystä ja vuoden 2015 aikana niitä tehtiin 156

Totesin lisäksi kommentissani 10, että kun luetaan pois ne henkilöt, joiden turvapaikkahakemuksen taustalla on nimenomaan ollut Irakin tai Afganistanin valtion heihin kohdistama vaino, riippumatta siitä, onko kysymys ala-tai täysi-ikäisestä turvapaikanhakijasta, yhdellekkään Irakista tai Afganistanista saapuneelle turvapaikanhakijalle ei tule myöntää turvapaikkaa tai oleskelulupaa, sillä Suomeen tulon sijaan turvapaikanhakijalla on ollut mahdollisuus paeta valtion sisällä.

Vuonna 2015 Suomeen on saapunut yhteensä 3024 alaikäistä turvapaikanhakijaa ja näistä hakijoista 1915 on kotoisin Afganistanista ja 635 Irakista.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Vilpillisiäkään keinoja ei kaihdeta pyrittäessä Hölmölään, laiskureiden paratiisiin, kuten petoksen yritykset iästä valehtelemalla osoittavat.

Somaliasta Suomeen pyrkivien perheiden (lue: sukujen) oleskeluluvan ja samalla elinikäisen asumisperäisen sosiaaliturvan (hinta n. 1 miljoona €/henkilö) myöntämisen tarve on jo yleensäkin käynyt kyseenalaiseksi Afrikan sarvessa tapahtuneen suotuisan kehityksen ansiosta, mutta sehän tietenkin pimitetään suomalaisilta veronmaksajilta.

http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2101...

Ilkka Huotari

Alle 18-vuotias lähtee hakemaan poliittista turvapaikkaa? En oikein usko, että ovat henkilökohtaisen vainon kohteena.

Heidät pitäisi palauttaa takaisin vanhemmilleen (mikäli vanhemmat löytyvät - kyllähän ne löytyvät jos lapsi tekee perheenyhdistämishakemuksen).

On vastuutonta lähettää lapsi yksin vaaralliselle matkalle Eurooppaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Päämininsteri Sipilä Syyskuussa näytti tyylikkästi esimerkkiä. Uskottavahan se on, kun ihan vakavalla naamalla sanotaan. Nykyisten tulijoiden iäntarkastusta lääketieteellisesti on jopa julkisesti paheksuttu jostain syystä. Hehheh.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090720310433_u...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Naiivi maahanmuuttopolitiikka kaikkine lieveilmiöineen on uskomattominta pelleilyä itsenäisen Suomen pian 100-vuotisessa historiassa ja pahin kansaa ja sen veronmaksajia päätöksentekijöistä vieraannuttava ilmiö.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Rohkea ulostulo Ilpo. Ei huono!
Me suomalaiset olemme mummoontumassa ja vaariutumassa voipa olla, että sukupuuttoon kuolemassa. Tilastojen mukaan syntyvyys vain laskee.
Ei ole paha saada tänne uusia perheitä. Heistähän kasvaa tulevaisuuden veronmaksajia.

Käyttäjän amgs kuva

Elle Marketta Lazarov ja Ilpo, tuotte valoa tähän välillä hyvin synkään Puheenvuoroon. Puheiden perusteella luulisi, että vuosittain tehtäisiin satoja perheenyhdistämispäätöksiä, mutta näin ei suinkaan ole. Eniten on tehty viime vuonna ja vain 10 päätöstä. Tänä vuonna on tehty vain 5 päätöstä. Vuonna 2014 ja 2013 vain yksi päätös per vuosi! Puhutan hyvin marginaalisesta asiasta. Lasten ehjän kehityksen kannalta on tärkeä, että perhe on lähellä.

Rainer Salejärvi

Hyvä Ana Maria

En ymmärrä mistä sinulle on tullut sellainenkin ajatus mieleen, että viime vuonna on tehty vain 10 perheenyhdistämispäätöstä. Asia jää kokonaan epäselväksi senkin johdosta, että Helsingin sanomat kertoi jo toukokuun 24 päivänä 2015 julkaisemassaan uutisessa, että pelkästään ajalla 1.1-31.3.2015 olisi tehty 1774 myönteistä perheenyhdistämispäätöstä.

Jaakko Häkkinen

Nyt Ana meni pahasti metsään. Viime vuonna tehtiin tuhansia myönteisiä perheenyhdistämispäätöksiä!
http://www.migri.fi/download/64978_Ratkaisut_perus...

Rainer Salejärvi

Vuonna 2015 Suomeen on saapunut yhteensä 3024 alaikäistä turvapaikanhakijaa ja näistä hakijoista 1915 on kotoisin Afganistanista ja 635 Irakista.

Kun luetaan pois ne henkilöt, joiden turvapaikkahakemuksen taustalla on nimenomaan ollut po. valtioiden heihin kohdistama vaino tai muu vakava haitta, riippumatta siitä, onko kysymys ala-tai täysi-ikäisestä turvapaikanhakijasta, yhdellekkään Irakista tai Afganistanista saapuneelle turvapaikanhakijalle ei tule myöntää turvapaikkaa tai oleskelulupaa, sillä Suomeen tulon sijaan turvapaikanhakijalla on ollut mahdollisuus paeta valtion sisällä.

Ulkomaalaislain 88e § sisältyy mm. säännökset, joiden mukaan turvapaikka tai 88 ja 88 a §:ssä tarkoitettu oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä ulkomaalaiselle, jos hänellä ei ole jossain kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa osassa perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi

Niko Sillanpää

Ankkurointiin tarkoitettu lapsi tai "lapsi" pitää tosiaan pyrkiä yhdistämään perheeseensä (joka tarkoittaa kokemuksellisesti kaikkea mahdollista 1-38 henkilön väliltä), mutta lähtömaassaan. Ei ole uskottavaa, että nuori henkilö on henkilökohtaisen vainon kohteena.

Köyhyys, huonot yhteiskunnalliset olot ja odotettavissa olevat surkeat elämän näkymät ovat täysin normaaleita kehitysmaiden ilmiöitä, joita kohtaavat miljardit ihmiset. Mikään niistä ei ole syy päästä tänne elatukseen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Perheenyhdistäminen koskee ydinperhettä tai läheistä huoltajaa, ei kaukaisia sukulaisia. Tällainen perheenyhdistämisen rajoittaminen on tuhoisaa ja lyhytnäköistä, kuten moni muukin hallituksen esityksistä.

Niko Sillanpää

Laaja käsite tuo ydinperhe tai läheinen huoltaja, kun jo vuoden 2009 kohdilla ennätys yksittäisen perheenyhdistämisprosessin yhteydessä täältä oleskeluluvan saaneiden määrässä näyttää Aamulehden mukaan olleen 42 henkilöä. Tosin käyntännöt olivat tulloin aavistuksen löyhemmät, eli voi olla, että jää pysyväksi ennätykseksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Aavistuksen löyhemmät? Se on makuasia. Perheenyhdistämiskäytäntöjen tiukentaminen aloitettiin Astrid Thorsin ministerikaudella vuonna 2010, kuten sanoitkin.

Pakolaisneuvonnan mukaan lähiomaiseksi katsotaan puoliso ja alaikäiset lapset. Lasten tapauksissa vanhemmat/huoltaja ja alaikäiset sisarukset.

Jaakko Häkkinen

Tarkoitatko, että tädit, mummot ja serkutkin pitäisi saada yhdistää tänne? Missä pilvessä sinä Karo oikein elät? :O

Emme me halua vaihtaa Suomen väestöä. Jos sinä haluat, olet marginaalissa ajatuksinesi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Vanhemmilla on vastuu lapsista jotka ovat tietoisesti lähettäneet lapsensa pois kotoa.
Ilmeisesti suomalaisten pitäisi huolehtia näin vastuuttomista vanhemmistakin.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Miten lyhyt meillä on muisti. Meitähän lähetettiin lappu kaulssa Ruotsiin sotaa pakoon. En pidä vanhempia vastuuttomina.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nyt oli kysymys tuoda vanhemmatkin tänne lapsia hoitamaan.
Ruotsi otti lapset ilman vanhempia joka nykyajattelun mukaan olisi vastuutonta.

Rainer Salejärvi

Pääosa nyt kysymyksessä olevista alaikäisistä turvapaikanhakijoista tulee Suomeen alueilta, joissa ei käydä sotaa koko valtion alueella ja tästäkin seuraa, että he eivät millään muotoa rinnastu niihin lapsiin joita lähetettiin "lappu kaulassa Ruotsiin sotaa pakoon"

Kun luetaan pois esimerkiksi ne Afganistanista ja Irakista saapuneet turvapaikanhakijat, joiden turvapaikkahakemuksen perusteena on nimenomaan po. valtioiden heitä kohtaan harjoittama vaino, yhdellekkään muulle ko. valtioista saapuneelle turvapaikanhakijalle ei tule myöntää Suomesta turvapaikkaa tai oleskelulupaa. Riippumatta siitä onko kyse ala-tai täysi-ikäisestä turvapaikanhakijasta.

Niissä tilanteissa, joissa kysymys on siitä, että esimerkiksi Afganistanissa asuva perhe on lähettänyt lapsen Suomeen turvapaikanhakuun, lapsi tulee ottaa Suomessa huostaan, jos alaikäisellä hakijalla on oikeus saada Suomesta turvapaikka tai oleskelulupa, muussa tapauksessa alaikäinen tulee palauttaa takaisin kotvaltioonsa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #24

Afganistan on surkea luku.
Vierasmaalaiset sotilaat häärivät yhtenään siellä, ensin venäläiset sitten amerikkalaiset ja USAn pyynnöstä vielä suomalaiset sotilaat aseineen miehittämässä ja kertomassa europan onnesta.
Tästä seuraa tietysti VASTUU sekaantumisesta.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Paras tapa hoitaa alaikäisten lasten vanhemmuus on lähettää nämä lapset takaisin omien vanhempiensa luo. On täysin typerää hyysätä näitä täällä Suomessa.

Käyttäjän HelenaSalo kuva
Helena Salo

Somalien kohdalla perheenyhdistäminen on tarkoittanut keskimäärin n. 10-40 henkilöä! Sieltä tulee sitten mummot ja vaarit "korjaamaan ikäjakaumaa". Aika yllättäen noilta alaikäisiltä turvapaikanhakijhoilta löytyy kotimaasta myös vaimo tai kaksi ja lapsilauma. Suomen laki tuntee vain yhden vaimon kerrallaan ja lakia kierrretään virallistamalla vaimot nro 2-4 yh-äideiksi. Tervetyloa Hölmölään!

Toimituksen poiminnat