IlpoNurmenniemi1

Rasismia pahimmillaan

 

Ylivieska on ollut julkisuudessa perättömästä raiskausilmiannosta. Se, että raiskauksen tekijöiksi väitettiin kahta tummaa miestä on johtanut kaupungissa olevien parinkymmenen afrikkalaisen maahanmuuttaneiden pelkoon koskemattomuudestaan. Heitä nimitellään "neekereiksi" ja he ovat kirjoittaneet asiasta mm. kaupungin johdolle, poliisille  ja medialle. Onhan tämä todella huonoa mainosta Ylivieskalle. Perättömän ilmiantajan tunnustus asiassa olisi vähintä , mitä voisi toivoa.

Oman näppituntumani perusteella voin todistaa, että paikkakunnalle asettautuneet afrikkalaiset ovat kaikinpuolin mallikelpoista ja ahkeraa väkeä. He tekevät työnsä hyvin ja ovat käytökseltään moitteetomia.

Mitä olisi sanottava rasismin lietsontaan syyllistyneestä paikkakuntalaisesta? Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä järkytystä, mitä monet täällä kuitenkin kokevat. Tällä tavoin hän on joka tapauksessa  huonontanut pikkukaupunkimme ilmapiiriä, ihan pelkoon asti. Olisi toivottavaa, että tällaiset yllyttäjät saataisiin kiinni vastaamaan teostaan! Mahtaakohan poliisilla olla kykyä hänen jäljittämiseen?

Saman aikaisesti kun kaupungin johto tuomitsee rasismin ja tällaiset teot, pelko kuitenkin kasvaa ja tarttuu ihmisestä ihmiseen. Rasismin nousun myötä saattaa olla meillä suomalaisillakin aihetta pelkoon.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat